Як повідомляють “Новости Донбасса”, ряд експертів вважають Дугіна ідеологом сучасного російського фашизму. Він є членом Експертно-консультативної ради при голові Держдуми Росії.

Під час розмови Дугін заявляє, що він знаходиться в контакті з першими особами Російської Федерації і вони готові боротися за “незалежність Південного Сходу України”.

Політолог закликає сепаратистів у Донецькій області не підкорятися владі і оголошувати “тотальний страйк”, а також закликав до збройної боротьби із “нелегальними” силовими органами України.

Вибори президента України 25 травня російський політолог назвав незаконними, а кандидата в президенти від Партії регіонів Михайла Добкіна і кандидата від Комуністичної партії України Петра Симоненка - зрадниками. На його думку, легітимний президент України – Віктор Янукович.

Згідно з прогнозами Дугіна, на схід і південь України будуть введені “російські миротворці”, а на захід країни - миротворці ООН. Але, щоб це сталося, необхідно “правильно налаштувати людей”.

Політолог закликав захоплювати будівлі державних органів влади, “підкоряти народу” ЗМІ та захоплювати в заручники українських чиновників. Окрім того, Дугін закликав організувати “марш на кордон”, роззброїти українських прикордонників і створювати пропускні пункти сепаратистів.

За його словами, Ростов-на-Дону, де зараз переховується екс-президент України Віктор Янукович, - це столиця України.

Нагадаємо, за заклики до сепаратизму та захоплення ОДА Павла Губарєва арештували на 2 місяці. Після цього його прихильники неодноразово виходили на мітинги за федералізацію України та звільнення свого провідника Губарєва, зокрема, вони пікетували в Донецьку СБУ.