Про це він сказав на засіданні Кабміну.

Прогнозували, що падіння економіки буде до мінус 10%. Ми сьогодні можемо сказати, що, в принципі, ці прогнози дещо кращі, ми очікуємо -7%, а не -10%, тому три відсотки — це серйозний лаг, який нам вдалось досягнути, проте це все одно мінусова економіка, яка мінусується за рахунок російської військової агресії, яка мінусує за рахунок неймовірних бюджетних витрат на утримання армії, збройних сил і яка просто частково знищена російськими терористами, в основному на східних територіях України, — заявив Яценюк.

Окрім того, Яценюк наголосив, що уряду вдалось в поточному році зібрати на 5% більше податків, в основному шляхом часткового закриття окремих тіньових і корупційних сфер.

Також Глава Уряду оприлюдних цифру дефіциту державного бюджету.

Що стосується дефіциту бюджету, також були різні прогнози, одні казали 7, другі казали -10. Зараз ми втримуємо дефіцит державного бюджету в розмірі 4 % для країни, яка знаходиться в стані війни, для країни, яка була тотально розграбована, — доповів Яценюк

До слова, за інформацією глави Уряду Арсенія Яценюка, протягом останнього часу Україна отримала 8,6 мільярдів доларів міжнародних кредитів.