Про це Палиця сказав у прямому ефірі "7 каналу" (Одеса), пише "УНІАН".

Він нагадав, що "заарештоване пальне Курченка (бізнесмена Сергія Курченка), яке було ввезено контрабандним шляхом, - 63 чи 65 тисяч тонн" і міститься воно "на відповідальному зберіганні на НПЗ".

Палиця пояснив, що від керівництва Головного управління ДСНС йому надійшла інформація про те, що "вночі на НПЗ відкривають ворота і бензовози вивозять якесь пальне". Після цього голова ОДА ініціював проведення контрольних вимірів нафти.

Слідчому міліції вдалося зайти на завод тільки на 5-й день. Прокуратура не давала дозволу піти переміряти, потім слідчий прокуратури прийшов і сказав, що директор заводу не пускає без санкції суду. Суд рішення видав. У рішенні вписано 27 прізвищ людей, які замірятимуть пальне. Зайшли на завод, де фахівцям 8 годин проводили інструктаж з техніки безпеки,
- розповів Палиця.

Коли ж о 17:00 нарешті почалися виміри, надійшов дзвінок про нібито замінування підприємства. Працівники у всіх приміщеннях відключили електрику і залишили підприємство.

Читайте також: До відповідальності притягуються замглави трьох ОДА в рамках "справи Курченка", — ГПУ

За словами голови ОДА, виміри у присутності понятих все-таки провели, про що оформили відповідні документи. Але через 5 днів "виявилось, що немає калібрувальних таблиць - є виміри, висоту яких ніхто не знає, скільки там міститься нафтопродуктів".

Запитую, чому вони не візьмуть таблиці на заводі? Відповідають, що не можуть. Аналогічно - з кримінальної справи. Мовляв, скоро передадуть. На сьогодні, ні я, ні міліція, ні прокуратура не знають, скільки пального залишилося на Одеському НПЗ,
- наголосив Палиця.

Він також розповів, що раніше, наприкінці травня, до нього прийшла "одина з не найостанніших людей в Одеській області" і передала прохання "структур Курченка, просто закрити очі" на вивезення з НПЗ заарештованого пального бензовозами на інші нафтобази за "50% від суми цього пального". Голова ОДА відмовився, заявивши, що не порушуватиме закон і категорично проти того, що "решта 50% підуть кулями, гранатами, снарядами до Луганська і Донецька, бо Курченко і "сім'я" фінансують всі ці безпорядки".

Після відвідування вищеназваної людини Палиця звернувся в міліцію і попросив посилити охорону НПЗ.

Нагадаємо, слідство встановило, що Сергій Курченко створив та безпосередньо здійснював керівництво злочинною організацією, діяльність якої завдала збитків державі у нафтогазовій та банківський сферах на загальну суму близько 5 млрд гривень.

Український олігарх Сергій Курченко заявив, що його активи - Одеський нафтопереробний завод та футбольна команда "Металіст", наразі не арештовані.