"У той час Османська імперія була могутня, йшла світова війна, і світ дивився в інший бік", – написав майбутній папа римський в розділі "Про Голокост", передає Арменпрес з посиланням на DiarioArmenia.

Водночас, у розділі "Про релігії" Папа Франциск написав, що у ХХ столітті вони зрівняли із землею міста і села, бо уявили себе богом.

"Турки вчинили це стосовно вірмен, німці – щодо євреїв, сталінські комуністи – щодо українців. Для вбивства людей вони використовували обговорення про божественні атрибути", – написав Франциск.

"Якщо людина, мріючи про рай, не бореться за свої права, вона дійсно перебуває під владою опіуму. Люди, які зазнали різні і гонінь – як під час трьох найбільших геноцидів минулого століття вірмени, євреї та українці, боролися за свою свободу", – написав він у розділі "Про комунізм і капіталізм".

До слова, під час зустрічі з президентом ПАРЄ Жаном-Клодом Міньйоном Олег Тягнибок звернувся з проханням посприяти тому, щоб країни Ради Європи визнали Голодомор 1932–33 років геноцидом українського народу.