"Шок, викликаний новиною про відставку, здатний спонукати кардиналів знайти нового Папу Римського за межами Європи. Зараз створилася ситуація, коли можливі будь-які варіанти ", - підкреслив він.

Ніколи в сучасній історії католицької церкви на папський престол не обирали кардинала з неєвропейських країн.

82-річний Попард, який протягом останніх 25 років тісно працював з Йозефом Ратцінгером, також повідомив, що причиною добровільної відставки Папи Римського є не тільки вік і стан здоров'я, але і через ситуацію, яка склалася в католицькій церкві.

"Семирічний період понтифікату Бенедикт ХVI відзначений витік з Ватикану конфіденційної інформації через дворецького Паоло Габріеле, скандалом з приводу сексуального способу життя і фракційною боротьбою в католицькій церкві...Потрібно бути бездушним, коли особа з твого найближчого оточення робить фотокопії твоїх приватних документів. Все це призвело до того, що Бенедикт ХVI прийняв рішення про відхід з престолу", - зазначив кардинал.

На сьогоднішній день дві третини католиків проживає за межами Європи.

Нагадаємо, Папа Римський Бенедикт XVI зрікся престолу. Обрати наступника Бенедикта XVI можуть раніше, аніж планували, повідомляє французька газета "Фігаро".