Таким чином влада країни намагається отримати від ЄС та МВФ другий пакет допомоги у розмірі 130 мільярдів євро.

"Бюджет 2012 забезпечить стабілізацію та у кінцевому підсумку відродження економіки. Найбільш важливим його аспектом є те, що вперше за кілька років ми очікуємо первинного бюджетного профіциту". - каже прем'єр-міністр Греції Лукас Пападімос.

Схвалений парламентарями документ, з-поміж іншого передбачає приватизацію державної власності, скасування премій, переведення близько 30 тисяч держслужбовців у резерв. З такими заходами спад економіки у новому році прогнозують на рівні майже 3% ВВП. Безробіття зросте з майже 15,5% до понад 17%.

Зневірені греки відреагували на нову економію протестами. Незгідні з фінансовою політикою влади кидали у поліцейських камінням та пляшками із запалювальною сумішшю. Поліція вгамовувала невдоволених сльозогінним газом.

"У мене немає жодної надії. Мине багато років, перш, ніж країна зможе стати на ноги", - скаржиться місцевий мешканець Тілемахос Тсоліс.

Зазначимо, держборг Греції нині перевищує 340 мільярдів євро, або 160% ВВП. У перерахунку на душу населення борг країни становить 31 тисячу євро.