З-поміж іншого, документ передбачає підвищення податків, зменшення кількості соціальних програм, збільшення робочого дня на 30 хвилин та урізання бонусів для тих громадян, щомісячний дохід яких перевищує тисячу євро.

Як результат, дефіцит бюджету у наступному році має скоротитися до 4,5% ВВП. Для порівняння, у першому півріччі цього року він складав 8,3%.

"З сьогоднішнього дня у нас є бюджет. Це один із найскладніших бюджетів у португальській історії. Але він є необхідним для відновлення довіри ринків і наших міжнародних партнерів. Бюджет закладає основи, які повернуть Португалію на шлях сталого розвитку", - сказав міністр фінансів Португалії Вітор Гаспар.

Разом з тим, кажуть експерти, на фоні економічної кризи та рекордного безробіття, наслідком жорсткої економії може бути зниження рівня життя у країні.

Зазначимо, заходи економії впроваджуються відповідно до рекомендацій ЄС та МВФ. Португалія, яка зіткнулася з фінансовими проблемами, у квітні звернулася за допомогою до Європейського Союзу та Міжнародного валютного фонду. Країні виділили 78 мільярдів євро.