Про це він сказав в інтерв'ю Інтерфаксу, інформує Німецька хвиля.

"Що стосується Донецької та Луганської областей, то вибори там, безумовно, відбудуться. Головними завданнями в цьому контексті є обрання народних депутатів України в усіх створених у цих регіонах одномандатних округах (21 - в Донецькій області та 11 - у Луганській), а також забезпечення безпеки голосування на максимально можливій кількості виборчих дільниць", - заявив глава виборчкому.

Охендовський також зазначив, що для обрання депутатів необхідно переглянути межі виборчих округів та їх центрів. Важливо, щоб у кожному окрузі було хоча б декілька дільниць, де можна провести голосування.

"Очевидно, що до Донецької та Луганської областей підхід і увага на майбутніх виборах повинні бути особливими. Все необхідне для проведення виборів у цих областях Центральна виборча комісія буде робити з урахуванням досвіду виборів президента України, що відбулися 25 травня. В цьому контексті також важливо внесення парламентом змін до закону про вибори", - наголосив він.

Між тим керівництво терористичної організації "ДНР" заявило, що вибори депутатів Верховної Ради України на території "ДНР" і "ЛНР" проводитися не будуть.

"Було б дивно проводити на території однієї країни вибори депутатів парламенту іншої країни. Це інша держава, і вибори депутатів Верховної Ради України - їхня внутрішня справа, до якої ми ніякого відношення не маємо", - заявили терористи.

Як відомо, 26 серпня Президент України Петро Порошенко прийняв рішення достроково припинити повноваження Верховної Ради сьомого скликання.