“Немає жодних звернень від фракції Партії регіонів, від наших колег, які б якимось чином оспорювали ті, чи інші речі, пов’язані з виборчим законодавством. Ми вже мали і виступ лідера фракції Єфремова, який заявив, що фракція не буде вносити прямих змін до законодавства про вибори”, - каже Народний депутат Олег Надоша.

В опозиції колегам не вірять. Кажуть, відсутність звернень до Конституційного суду не означає відсутність бажання у провладної більшості змінити закон про вибори.

“Друге рішення Конституційного суду про заборону одночасного балотування можна виконати без змін до закону, тобто, просто зупинити відповідні статті і все. А от перше рішення, яке стосувалося перерозподілу округів, то от там можуть виникнути юридичні перешкоди для того, щоб втрутитись в закон про вибори”, - каже народний депутат Ксенія Ляпіна.

Нагадаємо, 10 квітня Конституційний суд України, за поданням депутатів більшості заборонив балотуватися одночасно і по мажоритарці, і за списком. Перед цим КСУ ухвалив рішення про заборону виборцям за кордоном голосувати у мажоритарних округах.