Про це заявив віце-президент ПАРЄ, голова постійної делегації Верховної Ради України у ПАРЄ, член Партії регіонів Іван Попеску.

"Ані Постійний комітет, ані Бюро ПАРЄ не визнали існування в Україні політичних ув'язнених... Мова може йти лише про наявність у країні політиків, які перебувають в ув'язненні, – а це зовсім різні речі", – цитує Попеску Партія регіонів.

"Звичайно, за всі свої провини політики у першу чергу несуть політичну відповідальність. Але коли їхні дії підпадають під „кримінал“, уже ніщо не може звільнити їх від кримінальної відповідальності", – додав він.

Політик також висловив здивування тим, що деякі європейські політики називають українське правосуддя вибірковим.

"Колишнього міністра екології в уряді Тимошенко Георгія Філіпчука було затримано, але незабаром після ознайомлення з матеріалами справи відпущено під підписку про невиїзд. Екс-міністр регіонального розвитку і будівництва Василь Куйбіда виграв суд і зараз знаходиться на волі. Чому тоді Європа говорить про вибіркове правосуддя?", – зазначив він.

Як відомо, минулого тижня у ПАРЄ висловили занепокоєння відсутністю прогресу у виконанні Україною останньої резолюції та пригрозили введенням санкцій.

Нагадаємо, низку питань щодо Тимошенко та Луценка має президент Європарламенту. Окрім цього, станом екс-урядовців стурбовані в Раді Європи.