"Із усіх умов опозиції можна виконати дві: поставити на розгляд резолюцію по уряду й розглянути питання про скасування пенсійної реформи. Що стосується Києва, максимум, що ми можемо - звернутися в Конституційний суд із проханням прискорити розгляд нашого звернення, але до рішення суду ми голосувати не будемо", - сказав регіонал Михайло Чечетов.

Варто зазначити, що для успішного голосування щодо відставки Кабміну опозиції не вистачає 49 голосів.

У фракції КПУ (32 депутата), ще не визначилися зі своєю позицією, однак не виключають, що опозиція знайде 226 голосів.

"Зараз голосів у парламенті немає. Результативне голосування можливе при єдиному варіанті - якщо Партія регіонів веде подвійну гру, намагаючись зняти Миколу Азарова руками опозиції, і дасть для цього свої голоси", - вважає комуніст Олександр Голуб.

Він додав, що такий варіант можливий.

"Давно відомо, що не всі представники ПР хотіли призначення Миколи Азарова",- сказав він.

У Партії регіонів запевнили, що фракція не буде брати участь у голосуванні.

"Я впевнений, що ця постанова (про відставку Миколи Азарова) не набере голосів. Партія регіонів, звичайно, голосувати не буде! Якісь заяви на цей рахунок - політична гра, можливо, комуністи самі проголосують", - сказав заступник голови фракції ПР Юрій Воропаєв.

Нагадаємо, опозиція вимагає у своїх опонентів ухвалити постанову про призначення виборів мера Києва, скасувати пенсійну реформу та звільнити уряд Азарова. Втім, на цьому їхні вимоги не вичерпуються.