УДАР

Член парламентської фракції УДАР Павло Розенко вважає, що урядовий законопроект про санкції вимагає серйозного доопрацювання.

"У нас ще різні думки у фракції з цього питання. Буде у нас завтра вранці засідати фракція, і прийматиме остаточне рішення по цьому документу за законопроектом про децентралізацію", - сказав Розенко.

Читайте також: Воюють санкціями. Цього тижня Росія та світ обмінялися низкою ембарго

На його думку, законопроект може більшою мірою нашкодити українській економіці, ніж налякати РФ.

"У будь-якому випадку, можна говорити, що можна розглядати його як проект за основу і серйозно доопрацьовувати", - додав нардеп.

Зауважимо, у фракцію УДАР входить 41 парламентарій.

Партія регіонів

Парламентська фракція Партії регіонів ухвалить рішення, чи підтримувати урядовий законопроект про санкції на засіданні фракції.

"Швидше за все, ми його підтримувати не будемо, але остаточно ми визначимося завтра на зборах фракції", - сказав лідер фракції Олександр Єфремов.

Читайте також: РФ каже, що якщо ЄС і США введуть нові санкції, то вона їх покарає

Політик наголосив, що законопроект про санкції "ще ніхто не бачив у повному обсязі".

"За великим рахунком, фахівці, які його прораховували, вони кажуть, що від цих санкцій Україна може втратити близько 7 млрд доларів, тому я думаю, потрібно дуже уважно дивитися, перш ніж голосувати за такий законопроект", - підкреслив лідер фракції Партії регіонів.

У парламентську фракцію Партії регіонів входить 78 народних депутатів.

ВО "Батьківщина"

Раніше лідер фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв повідомив, що його фракція, скоріше за все, підтримає законодавчу ініціативу Кабміну у першому читанні, проте підготувала свій варіант і "просто дасть свої пропозиції".

До фракції "Батьківщина" входить 86 парламентаріїв.

ВО "Свобода"

У фракції ВО "Свобода" вважають, що законопроект про санкції має бути жорсткішим і мають намір внести свій пакет пропозицій до законопроекту.

"Наша фракція вважає, що цей законопроект варто підтримувати, але санкції повинні носити більш жорсткий характер", - повідомив народний депутат фракції "Свобода" Юрій Сиротюк.

"Свобода" вимагатиме посилювати санкції за багатьма позиціями.

"Якщо ми йдемо шляхом введення санкцій, то ми не повинні залишати жодного шансу російським окупантам і їхнім посібникам", - зазначив він.

За словами Сиротюка, законопроект хороший і правильний.

"Санкції повинні бути більш жорсткими, більш сильними і більш глибокими. У нас не тільки стіна повинна бути на кордоні з Росією, а ми взагалі повинні припинити будь-яке співробітництво з цією окупаційною азіатській ордою", - сказав нардеп.

Зауважимо, у фракції "ВО" Свобода 35 депутатів.