"Я вірю, що цей фундамент ніколи не буде зруйнований. Це залежатиме від усіх вас, від усього нашого народу і його здатності захистити те, що йому дороге, від його здатності влаштовувати своє життя на тому фундаменті, сила і міцність якого випробувані століттями. Якщо буде так, то буде сильною і квітучою Росія, сильною і квітучою Україна, сильною і квітучою Білорусія, і всі ми разом будемо однією духовною сім'єю...", — сказав патріарх Кирил.

Він також наголосив, що розуміння історії є важливим фактором, який здатний визначити "наше майбутнє".

Читайте також: Свободівці готують Путіну й Кирилу традиційний сюрприз

До речі, послухати концерт прийшли тисячі людей. А участь у ньому беруть Центральний військовий оркестр міністерства оборони Росії, Державний академічний російський народний ансамбль "Росія" імені Людмили Зикіної, соліст театру "Гелікон-Опера" Олексій Ісаєв, ансамбль "Сябри" (Білорусь), вокальний квартет "Гетьман", Кубанський козацький хор, Московський синодальний хор, ансамбль "Дзвони Росії", хор московського Стрітенського монастиря, ансамбль "ІХТІС", Ольга Кормухіна, Пелагея, Діана Гурцька.

Як відомо, посол Росії в Україні Михайло Зурабов переконаний, що в рамках святкування 1025-річчя Хрещення Русі патріарх Московський і всієї Русі Кирил приїде з візитом в Україну.

Водночас, прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков підтвердив, що Президент РФ відвідає Україну в рамках святкування 1025-ої річниці хрещення Русі. Раніше преса писала про це, посилаючись на анонімні джерела.