Ще вчора вночі, після завершення виборів президента у прес-службі самопроголошеної "Донецької народної республіки" заявили про введення воєнного стану на їхній території з 26 травня. А вже зранку в Донецьку почалося "пекло".

Бій за аеропорт

Сьогодні вранці Міжнародний аеропорт Донецьк ім. С.С. Прокоф'єва тимчасово призупинив обслуговування рейсів через терористів.
Ехо від вибухів і гул літаків у центрі Донецька лякає людей протягом цілого дня.
Пізніше на Донеччині евакуювали диспетчерів вишки, звідки ведеться контроль за польотами пасажирських літаків в аеропорту "Донецьк".

Українські силовики завдали авіаційного удару по позиціях сил терористів, які незаконно проникли на територію аеропорту в Донецьку.

ТРЦ "Донецьк Сіті" закрили через військові дії, які відбуваються в донецькому аеропорту. Відвідувачів попросили покинути торговий центр.

Речник АТО Владислав Селезньов запевняє, що бійці АТО зараз контролюють аеропорт у Донецьку, але бій триває.

Стрілянина у місті

Бої відбуваються й в інших частинах міста. За свідченнями очевидців, на австостанції залізничного вокзалу з автоматичної зброї був вбитий паркувальник і розбиті 7 вікон адміністративної будівлі Донецької залізниці.

Також у Донецьку бойовики захопили Путилівський міст, на ньому стояв автомобіль, в якому за припущеннями могла бути вибухівка.

Також стрілянина в Донецьку велася в районі перетину Київського проспекту і вулиці Буслаєва поблизу військкомату.

Мер радить сидіти вдома

Донецький міський голова Олександр Лук’янченко закликав мешканців міста без особливої необхідності не виходити з домівок у зв’язку з проведенням Антитерористичної операції.