"23 лютого адміністрація Качанівської виправної колонії № 54, де відбуває покарання засуджена Юлія Тимошенко, згідно прохання останньої, а також в рамках реалізації рекомендацій іноземних лікарів, які входили до складу міжнародної медичної комісії, забезпечила її додаткове обстеження", — йдеться в повідомленні.

Екс-прем’єру провели рентгенографію, комплексну томографію, магнітно-резонансну терапію в одному з медичних установ Харкова.

Результати додаткового обстеження передадуть іноземним фахівцям. Їх також врахують при наданні необхідного лікування лікарями медчастини Качанівської колонії, зазначено в повідомленні.

Від клінічного аналізу крові Юлія Тимошенко в черговий раз відмовилася. При цьому в пенітенціарній службі підкреслили, що результати таких аналізів необхідні іноземним медикам для підготовки остаточних висновків і рекомендацій щодо стану її здоров'я.

Нагадаємо, 14-15 лютого комісія з німецьких, канадських та українських фахівців обстежувала Юлію Тимошенко в Качанівській виправній колонії. Німецькі лікарі, які брали участь в обстеженні Юлії Тимошенко не заперечують, що ситуація зі станом її здоров’я дуже серйозна, однак відмовляються повідомляти подробиці.