Пентагон має намір виділити на ці цілі 19 мільйонів доларів із спільного фонду з Держдепартаментом, призначеного для фінансування програм з навчання боротьбі з тероризмом, повідомляє ТСН з посиланням на американське видання The Hill.

Згідно з цим планом, американські військові в Європі або бійці каліфорнійської Національної гвардії навчать і екіпірують чотири роти і один штаб оперативно-тактичного управління української Нацгвардії. Цей план повинен бути схвалений в Конгресі для того, щоб вступити в силу.

Читайте також: Америка закликає Обаму допомогти Україні

Як заявив прес-секретар Пентагону контр-адмірал Джон Кірбі, така допомога буде сприяти зміцненню внутрішньої безпеки країни. За його словами, навчання повинно проходити в Україні в міжнародних миротворчих центрах.

Водночас у Пентагоні зазначили, що допомагати Україні зброєю і своїми військовими поки не збираються. "Армія США не буде брати участі у вирішенні українського конфлікту", — наголосив Кірбі.

До слова, одразу два заклики конгресменів допомогти Україні з'явилися у США. 19 американських сенаторів вимагають від Барака Обами визнати терористичними бандформування "ДНР" і "ЛНР".