Переможниця "Євробачення-2013" Еммелі Шарлота-Вікторія де Форест народилася 28 лютого 1993 року в Раннерсі, Данії. Її вважають праправнучкою Королеви Великобританії Вікторії, адже її дід, граф Моріс Арнольд де Форест (Count Maurice Arnold de Forest), є незаконнонародженою дитиною короля Едварда VII.

Співати Еммелі почала з раннього дитинства, а у школі вона почала займатися акторською майстерністю, виступати у мюзиклах та на музичних концертах. Коли майбутній переможниці "Євробачення" було 14, вона співала у госпел-хорі Стіва Кемерова, а також виступала у дуеті з шотландським музикантом Фрезером Нілом. У 18 років Еммелі вступила до вокального інституту Кетрін Садлін у Копенгагені.

Перший альбом співачка записала у 2007 році, а другий – у 2009 році, в які увійшли переспівки класичних рок, фолк та блюзових пісень.

Нагадаємо, вночі у шведському Мальме завершився фінал "Євробачення-2013". Цьогорічним переможцем стала Данія, яку представляла Еммелі де Форест з піснею "Only Teardrops". Українка Злата Огневич посіла у фіналі третє місце. Як розподілились місця між рештою фіналістів - читайте тут.

Більше подробиць вчорашнього фіналу на "Мальме-Арені" та номери усіх трьох призерів цьогорічного конкурсу - "Євробачення-2013" Live: Україна здобуває третє місце, пропустивши вперед Данію та Азербайджан.

Найяскравіші моменти фіналу "Євробачення-2013" - у фотоогляді з "Мальме-Арени".