Про це на прес-конференції сказав міністр соціальної політики Павло Розенко, передає кореспондент Телеканалу новин "24".

"Уряд вирішив внести зміну в постанову 637 від 5 листопада 2014 року щодо продовження строку обліку осіб, які переміщаються з тимчасово окупованої території й районів проведення АТО. Замість 31 грудня 2015 року цей строк був продовжений на місяць - до 1 лютого 2015 року", - сказав Розенко.

Причиною продовження терміну стала велика кількість переселенців і велике навантаженням на центри соціального захисту.

Міністр зазначив, що ця дата розповсюджується лише на тих переселенців, яким були призначені соцвиплати на новому місці проживання до 1 жовтня, але вони не були на обліку. Всі інші переселенці можуть зареєструватись у будь-який момент.

За даними міністра, зараз зареєстровано 810 тисяч людей або 550 тисяч сімей. Також до служби зайнятості звернулось 32 тисячі тимчасово переміщених осіб, з них 20 тисяч отримали статус безробітних. Зараз на фінансування соціальних виплат для переселенців було витрачено близько 400 мільйонів гривень.

До слова, спеціальна комісія Харківської облдержадміністрації після ведення обліку внутрішньо переміщених осіб, які прибули в область із Донбасу, з'ясувала, що близько сотні громадян отримували пенсію і соціальну допомогу, залишаючись надалі на територіях, підконтрольних бойовикам.