Лише зареєстрованих у Запорізькій області переселенців зі Сходу більше 36 тисяч. У модульних хатинках від німецьких інвесторів поселилося ж 90 охочих, 35 з них – діти, і лише декілька чоловіків.

Зараз плата за одне ліжко-місце у модульному містечку складає 319 гривень на місяць, але з переходом на весняно-літній період міська влада обіцяє, що сплачувати за комунальні послуги мешканці будуть на 100 гривень менше.

Читайте також: На Харківщині юнацьку школу перетворили на поселення для біженців

Втім окремою проблемою місцеві переселенці вважають відсутність умов для дітей. Майже половина мешканців містечка – діти, а ігрова кімната для малечі, яку гучно презентували на урочистому відкритті чиновники – як правило зачинена. Відкривається лише, коли в містечко приходять психологи-волонтери.

За словами батьків, відсутність ігрової кімнати не є головною причиною пустуючого містечка. З оголошенням перемир’я жителі Сходу не поспішають прив’язуватися до чужого міста, маючи надію повернутися до рідного дому.

До слова, у ніч на 13 березня у Василівському районі Запорізької області невідомі знесли чотири пам'ятники Володимиру Леніну.