"Перевибори — це швидше риторика. Їх оголосити може тільки влада, а для неї це не вигідно. (…) Опозиція увійшла у клінч і зробила правильно. Бо вона демонструє свою серйозність і демонструє те, що вона правильно поводиться, показує, що альтернатива в країні є. Думаю, що влада всіляко зацікавлена у тому, щоби зняти це питання", – цитує Палія Gazeta.ua.

Також експерт додав, що очікує від влади певних компромісів з її боку.

"Якщо вона намагатиметься безкомпромісно перти, намагатиметься розблокувати і т.д., то це навпаки вестиме до загострення ситуації. Тому, думаю, все ж таки, буде певний компроміс", – додав політолог.

Нагадаємо, вчора ввечері, 18 лютого, нардеп-опозиціонер Володимир Ар'єв повідомив, що фракції партії "Батьківщини" і "Свободи" прийняли рішення ночувати у сесійному залі Верховної Ради.

Як відомо, лідер фракції "Батьківщина"Арсеній Яценюк запевнив, що його політична сила ініціює дострокові вибори президента і парламенту.

"Ми готові до дострокових виборів до Верховної Ради й виборів президента", - сказав Яценюк.

Регіонали вже готуються
до позачергових виборів.

Нагадаємо, опозиція блокує роботу парламенту з 5 лютого, вимагаючи особистого голосування депутатів більшості та введення сенсорної кнопки.

Згідно з законом, за 30 днів Президент Віктор Янукович має право розпустити депутатів.