До пізньої ночі лідери політсил коригували текст коаліційної угоди і нарешті дійшли згоди. Сьогодні остаточну редакцію угоди публічно підписали 5 учасників майбутньої парламентської більшості.

За всю історію незалежності український народ вперше дав проєвропейським проукраїнським силам конституційний мандат, 300 голосів тепер є в нової більшості, – заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Першочергові питання, які конституційна більшість нового парламенту обіцяє ухвалити – це зняття депутатської та суддівської недоторканності. Текст відповідного законопроекту вже готують.

Останнім обговорювали питання про курс на НАТО. Дискутували до 2 ночі. Зрештою вирішили – позаблоковий статус України залишити у минулому.

Коаліційна угода тільки початок спільної роботи більшості. Далі потрібно терміново формувати уряд, заявив прем'єр. При цьому наголошує – не за квотним принципом, як було раніше. Новий кабмін хочуть сформувати за 10 днів.

Ми очікуємо, що в найкоротші терміни всі політсили оприлюднять свої кадрові пропозиції, і так само ми публічно швидко обговоримо їх, кожен кандидат на міністра з точки зору цієї угоди, має вийти і сказати що він здатний зробити, і уряд має бути сформований невідкладно, – наголошує Яценюк.

Офіційне підписання проекту коаліційної угоди має відбутися під час першого засідання Верховної Ради України – 27 листпопада, коли буде створено парламентські фракції.