Арсеній Яценюк, лідер партії "Фронт Змін", звернувся до генерального директора Національної телекомпанії України Єгора Бенкендорфа із листом, у якому міститься запит на надання ефірного часу на Першому національному телеканалі для прямої трансляції Форуму Об’єднаної опозиції 12 травня з 10:05 до 10:45. За повідомленням прес-служби, напередодні Форуму представник керівництва телеканалу повідомив "Фронту Змін", що в трансляції Форуму відмовлено. На уточнююче запитання про причини такого рішення, як зазначили у "Фронті змін", Бенкендорф дав зрозуміти, що це не самостійне рішення керівництва каналу, а вказівка "згори".

"Перший національний телеканал України - це державний телеканал, який утримується на кошти платників податків і, за законом, має надавати рівний доступ до інформації про діяльність як влади, так і опозиції", - зазначають у "Фронт Змін".

На думку партії, відмова трансляції Форуму Об’єднаної опозиції є порушенням закону "Про інформацію", який гарантує громадянам право на вільне поширення інформації для реалізації своїх прав і свобод, а також закону "Про телебачення і радіомовлення", яким держава гарантує громадянам реалізацію прав на інформацію, вільне та відкрите обговорення суспільно важливих проблем із застосуванням телебачення та радіомовлення.

Нагадаємо, 23 квітня лідери "Батьківщини" Юлія Тимошенко і "Фронту змін" Арсеній Яценюк сформували спільний список на парламентських виборах.