“Ті, що під АП, це не Національна Гвардія, а ВВ. Національна Гвардія — це добровольці з Самооборони Майдану, котрі вимагали чимшвидше відправити їх на фронт, на передову, а не демобілізувати”, — написав у Facebook Андрій Парубій.

Журналістка Михайлина Скорик повідомила, що у протесті на Банковій беруть участь бійці спецпідрозділу "Барс", солдати елітної частини № 3027 у Нових Петрівцях, а також військових частин № 3030, 3033, 3036.

“Багато з них були на Майдані, декого саме повернули з зони АТО напередодні, 7 жовтня. Це ті самі ВВшники, які конфліктували з батальйонами добровольців. Які мужньо простояли зиму проти киян. Які кажуть, що це спонтанний бунт. Які ждуть, що завтра їх підтримають ВВшники з регіонів. Це та сама внутрішня армія, яку Янукович фінансував значно краще, ніж армію справжню. Яку зберегли Турчинов, Парубій і Аваков. Яка або вийшла з-під контролю, або перейшла під контроль когось іншого, але не Президента”, — зазначила журналістка.

Нагадаємо, сьогодні колона бійців Національної гвардії вирушила на Адміністрацію Президента, скандуючи гасла проти Петра Порошенка.

Командування Національної гвардії України запропонувало нацгвардійцям, які протестують під Адміністрацією Президента, повернутися у військову частину для проведення подальших переговорів. Однак солдати не погодилися на це.

Солдати Національної гвардії України, які протестують, вимагаючи демобілізації, збираються ночувати на вулиці.