Чисто не там, де прибирають, а там де не смітять, каже перша леді України Марина Порошенко, яка також приєдналась до суботника. Впевнена, цьому потрібно вчити змалку.

Міністр екології Ігор Шевченко теж трохи погріб сміття. Каже, що час з острова робити заповідник. Навіть, знає де взяти гроші на лавочки і тротуари.

Майже погодили з заступником мера щоб тут був заповідник. І уряд Німеччини дає 14 мільйонів євро на облаштування таких заповідників,
— запевнив він.

Також до прибирання приєднався колишній естонський спортсмен, який все життя прожив в Україні. Він один з ініціаторів акції в усьому світі. Її започаткували в 2006. У людей з колишнього СРСР дивне ставлення до сміття — вони переконані, що навіть прибирати за ними має держава, каже він.

За кілька годин на Труханів острів прийшло близько 10 тисяч бажаючих попрацювати. Сміття стільки, що вивозитимуть його кілька днів. Подібні суботники проходять сьогодні по всій Україні. Участь у них беруть майже 400 тисяч українців. У цьому запевняє організаторка акції "Зробимо Україну чистішою". Цьогорічне прибирання є наймасштабнішим в історії України. Фактично – це рекорд.