Водночас, досі не опізнані двоє загиблих під час заворушень у Будинку профспілок. Окрім того, за його словами, ніхто з 48 загиблих не помер від тілесних ушкоджень, які могли б свідчити про побої.

У нас немає даних про загиблих від ушкоджень, завданих палицями, арматурою. 8 людей падали з висоти, вони отримали важкі тілесні ушкодження, Маркін (депутат Одеської облради В’ячеслав Маркін) отримав тяжкі тілесні ушкодження, але ніяких ушкоджень, які могли б свідчити про те, що їх били, у нас немає. Серед потерпілих, які перебувають у лікарні, та ж картина,
— наголосив Кривда.

Він додав, що 9 людей загинули через отруєння чадним газом, 2 померли в лікарні внаслідок тяжких опіків тіла, ще 3 — через сильні опіки дихальних шляхів і тіла. Ще 5 людей отримали опіки дихальних шляхів, тіла в комбінації з отруєнням не уточненими газами й продуктами горіння.

Опіки дихальних шляхів у комбінації з отруєнням не уточненими газами — 1 людина. Найбільша група — отруєння не уточненими газами, димами, випаровуваннями — 14 людей", — розповів Кривда і зазначив, що експерти провели спектральні дослідження біоматеріалів усіх трупів на вміст наркотиків і лікарських препаратів — ніде наркотики й лікарські препарати не виявлені.

Стало відомо, що 6 людей загинули від вогнепальних поранень, отриманих у центрі міста: 4 загинули на вулиці, 2 — в лікарні. З 48 загиблих, 41 — чоловік, 7 — жінок.

"Навіть у тих випадках, коли вона (судмедекспертиза) є головним доказом при визначенні причин смерті, ідентифікації й так далі, необхідно враховувати й дані наслідки", — додав Кривда.

Як відомо, що перші кримінальні справи щодо подій 2 травня в Одесі, під час яких загинули 48 людей і більше 200 отримали поранення, потраплять до суду вже в кінці липня.

Нагадаємо, у масових заворушеннях 2 травня в Одесі загинули 48 людей, близько 250 були поранені.