"Можу сказати, що незважаючи на жорсткі артилерійські обстріли, обстріли з систем залпового вогню, поки що ми маємо дані загалом, що на більш ніж двотисячне українське угрупування ми маємо 30 поранених. Нині збирається інформація, можуть бути уточнення, але станом на зараз я володію такою інформацією", — сказав Порошенко аеропорту "Бориспіль" перед вильотом в зону АТО, повідомляє прес-служба президента.

Дивіться також: "Дорога життя" з пекла: як українські військові покидають Дебальцеве

Президент зазначив, що віддав наказ виходити з Дебальцевого увечері 17 лютого після того, як російські військовослужбовці заборонили представникам ОБСЄ рухатися в Дебальцеве. Наразі з міста вийшли бійці 128-ї бригади, частини підрозділів 30-ї бригади, решта 25-го та 40-го батальйону, спецназ, Нацгвардія, міліція.

Я хочу сказати, що цими діями була посоромлена Росія, яка ще вчора вимагала від українських військових скласти зброю, підняти білий прапор і здатися в полон
— підкреслив глава держави.

"Ми сьогодні зайняли нові рубежі оборони. І ми вимагали під час моїх переговорів з лідерами Сполучених Штатів Америки та Європейського Союзу жорсткої реакції світу на брутальне порушення Росією Мінських домовленостей, режиму припинення вогню, початку відведення важкої техніки. І ми будемо готувати організовані, скоординовані дії", — сказав Порошенко.

Нагадаємо, зранку 18 лютого українські війська почали організований відступ із Дебальцевого.

Журналіст Телеканалу новин "24" повідомив, що українські війська прориваються з району Дебальцевого невеликими групами під прикриттям артилерії. Є загиблі та поранені.

За словами Порошенка, з Дебальцевого вже виведено 80% особового складу ЗСУ. Підрозділи Збройних сил України покидають місто організовано, з бойовою технікою та зброєю.