Як пише журналістка Валерія Івашкіна, вулиця Грушевського перекрита автомобілями з українськими прапорами. Підходи до адмінбудівлі охороняє кордон міліції.


Фото Валерії Івашкіної

Наразі мітингувальники під Радою перекрили вулицю Грушевського. Вони стоять під прапорами партій "Свобода" та "Громадянська позиція", а також з державними стягами. У руках в активістів - плакати: “Люстрація - вимога часу!”, “Навчиться себе захищати!”, “Я за люстрацію!”, “Слава нації, вперед до люстрації!”.


Фото Укрінформу

"Понад тисяча людей перекрили вулицю Грушевського з вимогою проголосувати законопроект "Про люстрацію". Також активісти присутні біля входів у комітети", - написав у Facebook "свободівець" Олександр Аронець.


Фото Олександра Аронця

Зазначимо, учора “Правий сектор” анонсував мітинг під парламентом. “Ми вимагаємо негайного ухвалення люстраційного закону “Про очищення влади”. Цей закон дозволить: 1) відсторонити від влади тих політиків, які вчиняли злочини вчора; 2) вдарити по руках тих політиків та чиновників, що сьогодні намагаються зберегти корупційні схеми”, - йдеться в повідомленні.

Як відомо, спікер парламенту Олександр Турчинов повідомив, що депутати розглянуть законопроект про люстрацію у четвер, 14 серпня. Крім того, сьогодні у Верховній Раді обіцяють повернутися до питань санкцій проти Росії. Аби законопроект розглянули у парламенті, напередодні його доопрацьовували.