Про притягнення Павла Лапшина до адміністративної відповідальності ще три роки тому повідомив сьогодні начальник відділу зв'язків із громадськістю ГУ МВС України в Дніпропетровській області Олексій Щербатов.

Цю інформацію направили до Інтерполу.

Представник міліції доповів, що 7 серпня 2010 року правоохоронці прибули за викликом на місце події і з'ясували, що в квартирі студент одного з дніпропетровських вузів Лапшин проводив хімічні досліди, в результаті чого вибухнула суміш.Тоді на двох вікнах у квартирі навіть тріснуло скло.

Сам Лапшин, за словами Щербатова, не постраждав, оскільки на момент вибуху перебував у сусідній кімнаті. Правоохоронцям студент пояснив, що проводив досліди з науковою метою.

Кримінальну справу проти Лапшина не порушували. Студента притягнули до адміністративної відповідальності згідно зі ст. 173 (дрібне хуліганство) та ст. 195 (порушення правил зберігання та поводження з хімічними речовинами) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Тоді хлопець заплатив штраф.

Як відомо, у Великобританії українця Павла Лапшина звинуватили у встановленні вибухових пристроїв біля мечеті Ашія у Волсоллі 21 червня, Центральної мечеті у Вулвергамптоні 28 червня і мечеті Канз-уль-Імам-Масджид у Тіптоні 12 липня.

Сьогодні МЗС України повідомило також, що підозрюваний у вчиненні вбивства на території Великобританії українець відмовився говорити з представниками українського посольства.