МЗС Азербайджану повідомило, що цьому злочину не треба давати "політичне або загальнонаціональне забарвлення". Міністерство пообіцяло Зейналову всю необхідну допомогу. А радикали з "Організації визволення Карабаху" навіть пригрозили "адекватними заходами" щодо росіян, які живуть в Азербайджані.

Тим часом сам Зейналов відмовився від свого зізнання - раніше він визнавав провину у злочині, хоча і посилався на самооборону. Тепер він провину визнавати відмовляється.

Нагадаємо, у Москві суд прийняв рішення заарештувати підозрюваного у вбивстві москвича Єгора Щербакова громадянина Азербайджану Орхана Зейналова до 10 грудня.

Як відомо, у неділю в одному із районів російської столиці люди вийшли на вулицю з вимогою знайти вбивцю мешканця Москви Єгора Щербакова. Протестувальники громили торгівельний центр "Бірюза", де, за їхніми словами, найчастіше збираються люди неслов'янської зовнішності.

Вбивство сталося у ніч на четвер: невідомий (як свідчать камери відеоспостереження — неслов'янської зовнішності) зарізав хлопця на очах у його дівчини і зник.

15 жовтня затримали підозрюваного у резонансному вбивстві у Москві. Батько підозрюваного у вбивстві азербайджанця вибачився за сина.

Крім того, у Москві затримали півсотні націоналістів, які виходили на несанкціонавані акції протесту.