Закон, зокрема, передбачає поділ "спрощенців" на 4 категорії. Для підприємців, які працюють на цій системі оподаткування, потрібно лише визначитися із категорією платників та подати відповідну заяву до 25 січня наступного року.

Зауважимо, наразі, за даними ДПС, у Київській області зареєстровано понад 105 тисяч суб’єктів підприємницької діяльності фізичних осіб. З яких 42% платників податків перебувають на спрощеній системі оподаткування.

"Якщо вид доходу малий, до 150 тис. гривень, ви розумієте, яка це категорія. Якщо це особи, які торгують на ринку, то розмір податку буде складати для них близько 100 грн. Якщо це 10% ставка. Я думаю, що це для підприємців досить привабливо", - вважає заступник голови з реорганізації ДПА у Київській обл. Вікторія Пєхова.

Зауважимо, всі свідоцтва про сплату єдиного податку на поточний рік будуть дійсними до 1 червня 2012 року. Крім того, оскільки зміни потребують вивчення та адаптації з боку підприємців ДПС подовжить мораторій на проведення перевірок бізнесу до першого кварталу наступного року.