Учора, 2 травня, в Одесі відбулися трагічні події, внаслідок яких загинули десятки і отримали поранення сотні людей. За інформацією правоохоронних органів, групою провокаторів, які проголошували сепаратистські і проросійські гасла, було вчинено напад на мітинг на підтримку єдності України, – заявило МЗС України.

У зовнішньополітичному відомстві ці події розглядають як продовження підривних зусиль проти України із загрозою для життя і безпеки українських громадян.

Рішуче засуджуємо дії, які націлені на розкол України та дестабілізацію ситуації на півдні країни, – заявило МЗС.

"Події в Одесі свідчать, що підривна сепаратистська діяльність в Україні приречена на поразку, оскільки українські громадяни не лише не підтримують так званих "сепаратистів", але й рішуче відкидають будь-які замахи на соборність нашої держави і чинять опір терористам та бойовикам", – сказано в заяві.

У МЗС висловили також глибокі людські співчуття у зв’язку з трагедією та наголосили, що винні у загибелі людей мають бути покарані.

Читайте також: Знахабнілі націонал-радикали влаштували терор, — реакція Росії на події в Одесі

До речі, за словами українського віце-прем'єра Віталія Яреми, серед учасників масових заворушень і загиблих в Одесі 2 травня є іноземці.