Найгірша ситуація поблизу донецького аеропорту – за останню добу бойовики кількадесят разів зі всіх наявних артилерійських засобів обстрілювали летовище.

Українські вояки позицій покидати не збираються. Адже аеропорт – стратегічний плацдарм для звільнення Донбасу – переконують у РНБО. За даними розвідки, проти ЗСУ росіяни можуть використати хімічну зброю.

Також під обстріли потрапили блокпости та позиції сил АТО в районах населених пунктів Нижня Кринка, Гранітне, Міус, Орлівка, Новоселівка.

Сьогодні терористи кілька разів обстрілювали житлові квартали Донецька. Під час обстрілу одна з мін розірвалася біля автобуса. Загинула літня жінка.

Для обстрілу міста терористи використовують стаціонарні вогневі точки та мобільні, які курсують міськими околицями та поливають вогнем житлові квартали. Ситуація в місті вкрай напружена, постійно лунають вибухи. Провокації терористів не припиняються.

Не краща ситуація і в Луганську. Пенсії та зарплати не виплачуються, не працюють банкомати. Аптеки продають медикаменти за завищеними цінами. Бензин продається по 20 гривень за літр. Гуманітарну допомогу розкрадають, а потім перепродають у магазинах.

Стало відомо, що Росія готується розгорнути повноцінне угруповання військ і в Криму. Про це сьогодні заявив міністр оборони Росії Сергій Шойгу.

До цього всього Росія почала масштабні позапланові військові навчання на Далекому Сході. В них бере участь більше 100 тисяч військовослужбовців. Триватимуть маневри до 18 вересня.