Про це йдеться в повідомленні на Facebook-сторінці командира добровольчого батальйону територіальної оборони Донецької області “Донбас” Семена Семенченка.

За словами Семенченка, 23 травня 25 бійців батальйону “Донбас” потрапили в засідку терористів так званого “батальйону Схід”. Спочатку бойовиків було близько сотні, потім їхня кількість збільшилась до 300, адже постійно прибувала підмога з Донецька.

В результаті бою з боку батальйону "Донбас" загинуло 5 і поранено 6 осіб, з боку терористів загинуло 11 і поранено 6 осіб. Усі наші загиблі бійці – жителі Донецької області: 2 пенсіонери і троє чоловіків 33-38 років.


Семенченко наводить порівняльну характеристику обох батальйонів, які брали участь в бою під Карлівкою.

“Була реальна можливість знищення всього угруповання при нанесенні удару з повітря або присилання бронетехніки з боку сил АТО. Однак, не дивлячись на численні обіцянки прислати БТРи, надіслати снайперів, вислати вертушки - за 4,5 години, поки йшов бій, цього зроблено не було”, - розповів подробиці Семенченко.

“Інформація про тих, хто здався в полон бійців батальйону "Донбас" не відповідає дійсності… Інформація про загибель мирних громадян, нібито розстріляних бійцями батальйону "Донбас", - брехня. Гучні реляції про невідомі нам "героїчні перемоги народного ополчення ДНР" – брехня”, - заявив командир батальйону.

Нагадаємо, 23 травня у районі села Карлівка Донецької області батальйон "Донбас" потрапив у засідку, де відбувся бій між батальйоном і терористами. Станом на 16:00 23 травня було відомо про п’ятьох вбитих та сімох поранених зі складу спецбатальйону "Донбас".