"Слова "ізоляція", я вважаю, занадто сильно сказано. Але під час головування Польщі в ЄС Варшава багато зробила для євроінтеграції України, тоді як з українського боку можна було зробити більше. У вас не використовують усіх шансів для встановлення повної демократії", - каже міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

"Демократичний процес передбачає і відповідальність всіх перед законом по рівному. І чи ти колишній чи нинішній глава уряду, чи член уряду - ти маєш відповідати так само, як і пересічний громадянин. Можна критикувати сам процес, процедуру, ми усвідомлюємо необхідність реформування", - заявив міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко.

Сікорський зустрівся і з опозицією

Радослав Сікорський запевнив, текст багатостраждальної Угоди про асоціацію буде готовий впродовж кількох тижнів. На зустрічі з опозицією очільник польського МЗС заявив також про подальшу підтримку України польською стороною. Опозиціонери дякують за допомогу, втім у парафування угоди не вірять.

"Розмова про підписання і ратифікацію угоди і Європейським союзом відкладена до моменту, перше - зупинки політичних переслідувань і друге - проведення чесних, прозорих і відкритих виборів в Україні", - каже лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк.

Статтю Тимошенко" знову не декриміналізували

Поки польський очільник МЗС попередив Україну про можливі наслідки через політичні переслідування, народні депутати вкотре провалили декриміналізацію статті Тимошенко.

"Всі ці розмови упираються в те, що яка буде команда з Банкової, таке буде і їх рішення. З ними дуже важко зараз домовлятися тому, що вони самостійних рішень не приймають", - каже народний депутат, "БЮТ-Батьківщина" Віктор Швець.

"Нас турбує взагалі-то розвиток нашого держави. А наших колег, певної групи в парламенті, турбує доля однієї людини. Це теж логіка розвитку подій", - вважає народний депутат, Партія регіонів Олександр Єфремов.

Сама винуватиця останніх політичних подій в Україні досі чекає на лікарів. Іноземна спецкомісія, яка має обстежити Тимошенко, до Качанівської колонії прибуде вже невдовзі.

"Це не тільки від нас залежить. Це залежить від наших іноземних колег. Я знаю, що це буде найближчим часом. Ми знаємо, які є діагнози і такі профільні лікарі будуть", - обіцяє міністр охорони здоров’я України Олександр Аніщенко.

Тимошенко вимагає незалежного обстеження

Нагадаємо, Юлія Тимошенко, яка відбуває покарання у Качанівській колонії і скаржиться на здоров'я, наполягає на незалежному обстеженні. Раніше захист екс-прем'єра повідомляв, що спецкомісія планує приїхати до Харкова до 8 лютого.