Дмитро Саламатін попри невеликий стаж громадянина України - з 1999 року, та ще менший у питаннях оборони - з 2010-го, вже у перший день отримав цілу купу завдань.

“Я чекаю в найкоротші терміни від міністра оборони і начальника генштабу спільну підготовлену реалістичну концепцію радикального реформування Збройних сил. Першочергове завдання - дієве вирішення соціальних проблем військовослужбовців та їх родин”, - каже Президент України Віктор Янукович.

Влада цілком задоволена вибором, там кажуть Саламатін - саме та особистість яка поставить на ноги армію. Не вірять у такі перспективи - опозиціонери.

До 1999 року був громадянином іншої держави, невідомо на кого і де працював, показав і тут себе. Мій колега з перебитим носом 2 тижні в лікарні провів, зараз маємо міністр оборони! - каже народний депутат Юрій Кармазін.

Саламатін або витягне українську армію з прірви, або її погубить, - вважають експерти.

“Тут потрібен, очевидно, якийсь таран, який зможе організувати команду. Таким чином влада себе убезпечує на бурхливі події кінця 2012 року, вибори, підрахунок голосів, протести”, - каже політичний експерт Вадим Карасьов.

До слова, за часів головування Дмитра Саламатіна у "Укрспецекпорті" та "Укроборонпромі" Україна ледь не втратила найбільший проект з постачання зброї до Іраку. Через затримку Україною виконання зобов'язань.