Пасажирів, за даними МНС, зі станції евакуювали. Очевидці пожежі розповідають інше, мовляв пасажири самоорганізовувались без допомоги працівників метрополітену чи рятувальників.

"Станція була вся задимлена, люди вискакували і бігли прожогом, бігли на вихід до свіжого повітря, кашляючи, затуляючись, але в цей час жодного працівника станції я не побачила. Вхід на станцію не був закритий, люди йшли на станцію і вже ці, що вискакували кажуть: куди ви йдете, там пожежа", - стверджує очевидець пожежі Олена Горбик.

Пожежу вдалося загасити через 1,5 години після загоряння. Жертв та постраждалих немає. Станцію метро "Осокорки" тимчасово закрили для пасажирів, поїзди будуть проходити її без зупинки. Прес-служба Київської міської державної адміністрації уточнила, що у вестибюлі станції зараз здійснюється генеральне прибирання, її буде відкрито для пасажирів вже 15 березня вранці.

Стрибок напруги зробив на декілька годин недоступним низку інтернет-ресурсів. Проблеми в мережі виникли одразу після пожежі на станції метро "Осокорки". За словами президента холдингу "Інтернет Інвест" Олександра Ольшанського, наразі всі проблеми усунені.

"Цілком випадково ми збиралися відкривати нову чергу детацентру, у нас були запасні джерела. Ми змонтували нову систему електроживлення", - сказав президент холдингу "Інтернет Інвест" Олександр Ольшанський.

Наразі проводиться діагностика згорілої системи електроживлення.