Маргарет Тетчер померла у віці 87 років. Одна з найвпливовіших політичних постатей 20 століття .
Останніми роками баронеса і рідко з'являлася на людях.
Втім, це не перешкоджало їй , оскільки наслідки її політичної діяльності відчутні, особливо у Великобританії, й досі.
Співчуття близьким Маргарет Тетчер .
Представниця Консервативної партії Тетчер очолювала британський уряд з 1979 по 1990 рік. Вона стала .
Для одних залізна леді була рятівницею британської економіки, для інших - руйнівником соціального раю, про який мріяли ліві.
Тетчер приборкала інфляцію та вивела британську економіку на новий рівень.
Вона закривала збиткові шахти та скасовувала пільги. Жорстка політика Тетчер спершу призвела до великих соціальних потрясінь та зубожіння населення. Однак згодом економіка почала оживати.
Ці успіхи та дозволили залізній леді ще двічі привести консерваторів до перемоги на виборах.
У зовнішній політиці Маргарет Тетчер була союзником США і різко критикувала СРСР. Саме одна з радянських газет і прозвала її Залізною леді. Кажуть, що баронесі цей титул дуже сподобався.
Піти з посади прем'єр-міністра Тетчер довелося через протиборство у партії консерваторів.
Втім, знайшлися у британському суспільстві й ті, хто зрадів смерті Залізної леді. Святкування . З шампанським у руках вони побажали Тетчер горіти в пеклі.
Через соціальну політику Залізної леді район Брікстон свого часу перетворився на гетто, а його жителі залишилися без роботи. У 1981 році в Брікстоні спалахнуло найбільше в новітній історії Англії повстання, яке було жорстоко придушене поліцією.
Відмовилися вшанувати пам'ять Тетчер хвилиною мовчання і деякі футбольні фани. Вони не можуть пробачити Залізній леді трагедію на стадіоні "Хіллсборо". Тоді внаслідок тисняви загинуло 96 фанів. Багато хто в Англії вважає, що трагедія сталася з вини поліції, і що Тетчер не вистачило сміливості визнати це.
Похорон Залізної леді .
На церемонію, яка , запросили представників понад 200 країн та територій.
Прощання з баронесою відбудеться в Соборі святого Павла. візьме участь королева Єлизавета II та її чоловік герцог Единбурзький.