Трагедія у санаторії

“Діана Ковальова та Любомир Ісальскій - вони впали на другий поверх. А інша дівчинка врятувалася, вона повисла на поруччі, її хлопчик ще за руку затягнув”, - розповіла відвідувачка санаторію Дарина Некрасова.

Падіння з висоти третього поверху на асфальт стало для п’ятикласниці зі Львова летальним. Дівчинка приїхала на відпочинок у Крим сама уперше - за путівкою, яку виграла на конкурсі з малювання.

Батьки обирають оздоровчий відпочинок

Море, Крим, здоровий відпочинок, - критерії, якими найчастіше керуються батьки, відправляючи своїх чад на літо у дитячий табір. Киянка Анастасія, збираючи свого сина Артема до Криму, зважає не лише на оздоровлення, а й на інтелектуальний та творчий момент. Каже, табір привчає дітей до самостійності.

Це все-таки розвиток, діти продовжують не дурницями займатися, а пізнавати світ: їздять на екскурсії, пізнають щось нове, отримую нові навички, - каже Анастасія Вірова, яка відправляє сина на літо у дитячий табір.

20 тисяч таборів готові прийняти малечу

Прийняти школярів на літній відпочинок цьогоріч готові майже 80% таборів по всій країні, констатував Прем’єр-міністр Микола Азаров. На оздоровлення дітей у держбюджеті передбачено понад півмільярда гривень. Загалом держава цього року планує забезпечити відпочинок трьом мільйонам школярів.

До початку літнього сезону у нас в країні готово 20 тисяч таборів. Більша частина - це табори денного відпочинку. Нам належить відновлення більшої частини тієї системи, яка колись функціонувала, - повідомив Прем’єр-міністр України Микола Азаров.

Поки прем’єр звітує про фактичну готовність до відпочинкового сезону, у Криму прокуратура проводить позапланову перевірку усіх оздоровчих закладів, зумовлену трагедією у Сімеїзі. На час розслідування у санаторії "Юність" затримано заступника головного лікаря та інженера з охорони праці.

Як з'ясувалося, у Міністерства курортів Криму навіть існує перелік закладів, від відвідин яких чиновники наполегливо радять утриматися. Цей список з півтора десятків таборів та санаторіїв навіть був оприлюднений на сайті відомства ще восени. Був у ньому і тепер вже відомий широкому загалу сумнозвісний дитячий табір "Юність".