Зареєструвати постанову про скасування власного законопроекту Журавського, за його словами, змусила громадськість. Майже дві сотні журналістів протестували під стінами Верховної Ради, аби регіонал та його колеги раптом не передумали.

Я дякую народним депутатам, що вони підтримали мене. Питання зняте з порядку денного. Крапка. Дякую і вам, - народний депутат України, автор законопроекту Віталій Журавський.

З прийняттям відповідного рішення українських депутатів привітали і США, і Рада Європи.

Не всі проти

Проте у Партіїї регіонів декого нинішня відповідальність за наклеп не влаштовує. Лідер фракції у Верховній Раді Олександр Єфремов вважає цивільну статтю недієвою.

Вам набрехали, ви не витримали і померли. Дай бог, щоб такого ніколи не було. І тоді вступає цей наклеп - це не жарт. І якщо я голосував в першому читанні, то якщо в подальшому буде можливість голосувати за цей законопроект і він з'явиться, я буду за нього голосувати, - голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

Протести журналістів

Ті журналісти, які протестували під стінами Парламенту, називають голосування своєю перемогою і налаштовані й надалі боротися проти посилення відповідальності за наклеп, що фактично обмежує професійну діяльність ЗМІ. Інші - вважають, що їхніх колег використали політики.

Люди, які протестували проти цього закону раптом виявились на одній стороні з Колесніковим, Януковичем і рештою. Вони, продовжуючи протестувати, дали можливість цим людям з Партії регіонів говорити, що ось дивіться, які ми гнучкі, як ми дослухаємось до наших виборців, як ми дослухаємось до вільної преси, - головний редактор сайту Forbes.ua Леонід Бершидський.

Ухвалювати не збирались?

Ухвалювати скандальний законопроект Партія регіонів і не збиралася, вважає політолог Євген Магда. Мовляв, голосувати за криміналізацію наклепу за кілька тижнів до виборів абсолютне безглуздя.

Це вже не перший раз, коли в суспільство вкидається такий, знаєте, бенгальський вогник своєрідний. І він привертає до себе увагу, але за лаштунками ухвалюються закони, які мають, скажімо так, певне фінансове визначення, - політолог Євген Магда.