Рішення приймалося важко

“Серед них є і чинні народні депутати. Це рішення приймалося важко, але це ж рішення прийнято”, - констатує керівник центрального виборчого штабу "Батьківщина" Олександр Турчинов.

Серед кандидатів, які зняли свої кандидатури з перегонів, – четверо чинних народних обранців.

“Якщо б не прийнялося рішення щодо зняття кандидатур, або УДАРу або “Батьківщини”, то 100-відсотково перемагає ставленик влади – Олесь Довгий”, – каже народний депутат з фракції “БЮТ-Батьківщина” Юрій Ганущак.

Усі інші депутати від Об'єднаної опозиції у столиці, які, за інформацією деяких ЗМІ, теж мали зняти свої кандидатури на користь УДАРівців - залишилися на своїх округах.

“В мене немає жодних конфліктних питань, до побачення”, – сказав народний депутат з фракції “БЮТ-Батьківщина” Сергій Терьохін.

Вся ця ситуація останніх трьох днів – вона була, безумовно, інформаційною провокацією, на жаль, нам дуже шкода, що була така ситуація, яка створила нездорову атмосферу між опозиційними силами,
– коментує народний депутат Ксенія Ляпіна (група "За Україну").

“Конкуренція в Києві іде тільки виключно між Об’єднаною опозицією “Батьківщиною” та партією УДАР, по жодних округах суперники влади не наближаються і наполовину до нас”, – каже народний депутат Олександр Чорноволенко (група "За Україну").

"Батьківщина" диктує умови

Тепер "Батьківщина" диктує свої умови мажоритарникам від УДАРу – кандидати мають підтримувати програму Об'єднаної опозиції в парламенті наступного скликання.

“Серед них: ключові голосування, які торкаються прийняття закону про відкликання народного депутата України, про особисте голосування і кримінальну відповідальність за порушення цієї вимоги, голосування за закон про імпічмент Президента, особливо за старт процедури імпічменту, особливо відсторонення Януковича від посади, за мораторій про ринок земель, до 2016 року принаймні”, - каже третій у виборчому списку Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Анатолій Гриценко.

УДАР знятими "Батьківщиною" мажоритарниками не задоволений

Напередодні партія “УДАР” Віталія Кличка зняла 26 своїх кандидатів-мажоритарників на користь колег з опозиції.

Вже сьогодні УДАРівці лишилися незадоволеними тим, як опозиція розподілила мажоритарників у столиці.

З тих повідомлень, що озвучують журналісти, дуже засмутила ситуація по Києву, є оприлюднені рейтинги, відомі вони, і в принципі ми очікували, що буде дзеркальною, буде адекватною відповідь “Батьківщини” по кандидатах по Києву, які електорально менш привабливі для наших виборців,
– прокоментував уповноважений представник партії УДАР у ЦВК Валерій Карпунцов.

В Партії регіонів перестановки в опозиційних силах називають поганою підготовкою до виборів. Мовляв, це призведе до конфліктів між представниками опозиції.

“Вийде ситуація, коли одні виконали свою обіцянку, інші - не виконують обіцянки. Це ще один виток до того, що буде напруга серед представників нашої опозиції”, – сказав лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

З відповідною заявою про зняття своїх кандидатів з перегонів партія Кличка вже звернулася у ЦВК. Свої списки про відкликання мажоритарників подала сьогодні й Об’єднана опозиція. За законом, кандидатів у депутати можна знімати з перегонів до 16 жовтня.