Декілька сотень прихильників Юлії Тимошенко зібралися біля Адміністрації Президента з вимогою припинити тортури проти екс-прем’єра та інших опозиціонерів.

"Ми прийшли, щоб поставити, сказати свій вердикт президенту-самозванцю, для мене він самозванець. Ми ходили, ходимо і будемо ходити, поки до них не дійде, що Юлю треба визволити", — каже пенсіонерка Марія Вінник.

На Банковій активісти зображали вигнання Віктора Януковича з України. Посеред вулиці розмістили декорації Межигір’я та Верховної Ради за двометровим парканом.

Тим часом, народні депутати від фракції БЮТ-Батьківщина сподіваються, що Президент дослухається до Женевської комісії з тортур. Нардепи повідомили, що зібрали докази тортур щодо екс-прем’єра і скерували скаргу до Женеви.

«Ми підготували скаргу до Женевської комісії з тортур, підтвердили цю скаргу і доказами тортур, які відбувалися в Лук’янівському СІЗО і в Качанівській колонії, і впевнені в тому, що з цієї комісії буде відповідна реакція. Женевська комісія з тортур напряму діє, і тут не треба жодного вищого суду, рішення її потрібно виконувати».
— народний депутат від БЮТ-Батьківщини Юрій Одарченко

За його словами, на рішення Женевської комісії з тортур вони очікують вже за місяць.

________________________________
Як раніше повідомлялось, Служба безпеки України звинувачує Тимошенко у "справі ЄЕСУ" в заподіянні збитків на 19,5 мільйона гривень. У СБУ заявили, що справу проти Тимошенко щодо діяльності корпорації ЄЕСУ з обвинувальним висновком після розгляду клопотань захисту буде направлено прокуророві Харківської області для затвердження та подальшого направлення до суду.

Раніше сьогодні повідомлялось, що Пенітенціарна служба України відмовила співдоповідачам Моніторингового комітету ПАРЄ Марієтті де Пурбе-Лундін та Маіліс Репс у зустрічі з екс-прем’єром Юлією Тимошенко у Качанівській колонії.