"Жодна з країн, чиї збірні беруть участь у фінальній частині чемпіонату, на офіційному рівні не ухвалили рішення й ми сподіватимемося, що рішень про комплексний бойкот ЄВРО не буде", - сказав керівник департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин.

У Брюсселі вважають необхіднім політичний бойкот

Польський Міністр закордонних справ Радослав Сікорський додав, що у понеділок жоден єврокомісар не пропонував бойкотувати ЄВРО-2012. Перед початком засідання лише очільник МЗС Бельгії заявив про необхідність політичного бойкоту чемпіонату. Втім, дипломати не виключають, що єдиної позиції щодо приїзду до України на чемпіонат ЄС так і не матиме.

"Це вирішуватиме кожна країна самостійно, не буде однієї позиції, кожна країна вирішуватиме так, як це відповідає її інтересам", - сказав Надзвичайний і повноважний Посол Словацької Республіки Павол Гамжік.

В Європі подейкують про білоруський варіант розвитку України

У той же час, у ЄС стверджують, що мають вагоміші інструменти впливу на Україну, ніж бойкот ЄВРО-2012. Про це заявив очільник МЗС Швеції Карл Більдт. І радять офіційному Києву визначитися, куди йти: до Європи, чи до Білорусі.

"У підсумку, це лідери України мають вирішити, чи хочуть вони повести країну у напрямку Польщі, чи у напрямку Білорусі. І, відповідно, наслідки залежатимуть від їхнього вибору", - сказав Карл Більдт.

Політолог: до Януковича тепер ставитимуться, як до Лукашенка

"У будь-якому випадку, навіть якщо будуть звільнені якісь діячі з в'язниці, то до Януковича тепер будуть ставитися як до Лукашенка. Тепер, на матчах, які відбуватимуться в Україні, звичайно ж, у офіційних ложе європейські чиновники, лідери тих чи інших західних держав, підкреслюю, будуть намагатися не з'являтися", - сказав політолог Володимир Корнілов.

Янукович заявив, що не дозволить принижувати Україну

Президент Віктор Янукович каже, що до зауважень ззовні він прислуховується, втім, принижувати Україну не дозволить.

"Дуже важливо, щоб нас не принижували", - сказав Президент України Віктор Янукович.

Азарова чекають у Брюсселі з новинами для подальшої співпраці

Що саме Україна може запропонувати задля можливої співпраці з ЄС, європейські чиновники воліють послухати у вівторок.

"На засідання ради співробітництва 15-го травня чекають Прем`єра Миколу Азарова з новинами, які дадуть можливість розвивати відносини", - заявили у Брюсселі.