А проблеми, що виникли з Росією, то наслідок лоббізму крупних компаній.

“Наші сири прекрасної якості і, звичайно, в них ніякої пальмової олії немає. Але є прогалини, в результаті - створюються непотрібні бар’єри. Однак рано чи пізно ми домовимося і такі бар’єри знімемо”, - каже Прем’єр-міністр України Микола Азаров.

Ще один коментар, який обурив шефа Росспоживнагляду прозвучав з вуст міністра закордонних справ Костянтина Грищенка. Дипломат зауважив, що відсутність українського сиру на прилавках крамниць Росії зашкодить хіба що російському споживачеві.

Як результат, керівник Росспоживнагляду заявив, що припиняє виконання домовленостей з українською стороною. Їх вони досягнули у четвер з міністром агрополітики України Миколою Присяжнюком. Тоді урядовець визнав, що проблеми з якістю української продукції є і їх зобов’язались вирішити.


Я ознайомився з цими коментарями, зробленими на лекції студентам. Позицію зовнішньополітичного відомства України, викладену майже на вуличному фольклорі, можна пояснити втомою наприкінці тижня та хвилюванням від занять, не притаманному такому високопосадовцю. Геннадій Онищенко.

Зазначимо, що зараз з полиць магазинів Росії прибирають сири трьох українських виробників. “Прометей”, Гадячсир та Пирятинського сирзаводу. До слова, останній цього тижня ледве не припинив виробництво.