Генеральний прокурор Віктор Пшонка на офіційному сайті ГПУ пояснив, що дозволив лікування Юлії Тимошенко за межами колонії на численні прохання народних депутатів від БЮТ-Батьківщина.

Водночас у відомстві категорично заперечили законну можливість лікування засудженої за межами України.

"За словами лікарів у цьому закладі є все необхідне обладнання, заклад забезпечений і фахівцями і усіма тими можливостями, які фактично необхідні для стовідсоткового виконання усіх рекомендованих Юлії Тимошенко процедур, фізвотерапевтичних та реабілітаційних", — заявила прес-секретар Генпрокуратури України Маргарита Велькова.

"Юлія Володимирівна згодилась і ми можемо в будь-який час почати лікування. Тепер тільки вона тільки визначається і мусить порадитися зі своїми ще колегами", — повідомила заступник міністра охорони здоров’я Раїса Моісеєнко.


Визначати мають німці
Адвокат ув’язненої Сергій Власенко запевняє: місце лікування мали б обрати німецькі лікарі, які й призначили меддопомогу Юлії Тимошенко за межами колонії.

«Українська держава зобов’язана забезпечити їй належне лікування в належній спеціалізованій медичній установі, якщо буде встановлено, що ця медична установа за межами країни, то я не бачу проблем з цим, юридичних проблем. Якщо це буде забезпечено в Україні — супер».
— адвокат Юлії Тимошенко Сергій Власенко


Тимошенко не в захваті
Попри те, що Юлія Тимошенко погодилась на стаціонарне лікування за межами колонії, як кажуть у Мінохорони здоров’я, але довіри харківські медики у неї не викликають, твердить її захисник Сергій Власенко.