"Ми не тільки об’єднуємо і координуємо свої зусилля на час парламентських виборів, але й висуваємо одних кандидатів у партійний список, і це список "Батьківщини", - заявив заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов.

"Лунали повідомлення про те, що нібито Народний рух зливається з "Батьківщиною", я це заперечую, ми об’єднуємо зусилля, але залишаємо правосуб’єктність. Я сподіваюся нашому прикладу послідують ті партії, які входять в КОД", - каже голова Народного руху України Борис Тарасюк.

Директор Українського інституту публічної політики Віктор Чумак на це об’єднання дивиться скептично.

"Це, скажімо так, просто працевлаштування тих депутатів, які зараз є у Верховній Раді. Це не широке об’єднання, бо крім БЮТ, всі інші партії не мають якогось там рейтингу. Якщо би об’єдналися Фронт змін і "Батьківщина", можливо туди Кличка і Гриценка, ось це було б широке об’єднання в рамках широкого списку. Але буде поставати питання, а скільки ж людей і яка квота", - вважає директор Українського інституту публічної політики Віктор Чумак.

Лише за такого злагодженого сценарію в опозиції є можливість зайняти більшість крісел у парламенті, - переконаний експерт. Зазначимо, наразі, "Батьківщина" веде переговори з Фронтом змін Арсенія Яценюка. До слова, саме йому нібито обіцяють номінально 3-й, а реально - 1й номер у єдиному списку, після ув’язнених Юлії Тимошенко та Юрія Луценка.