Всього заявлено було понад 20 тисяч людей, зазначають у МВС, а доїхало лише близько 5 тисяч.

“У нас навіть не було часу підготувати цю акцію, ми оголосили про початок цієї акції декілька днів тому і погляньте, скільки людей приїхало, не дивлячись на те, що вони зупинили автобуси і ввели іменні квитки на залізниці, для чого вводились іменні квитки, щоб СБУ разом з міліцією не за бандитами їхали, а контролювали людей, які б хотіли приїхати на таку акцію”, - каже голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

Звернувся до мітингувальників, щоправда телефоном, і колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, який в неділю вийшов на волю. Луценко подякував громадськості за підтримку.

Дякую всім, я постійно відчував Вашу підтримку, - сказав Луценко.

Лідери опозиції наголосили, вони усіма засобами домагатимуться відставки Президента і призначення виборів мера Києва на червень. Переконані: якщо підійти конструктивно, то свого таки можуть досягнути.

Ті, хто говорять, що вихід людей нічого не дасть, хочемо нагадати, що коли у 94-му році Президентом був Кравчук і саме масові акції протесту студентів, шахтарів, представників середнього класу і заставили Кравчука піти на дострокові президентські вибори. Вулиця може реально похитнути владу, яка на сьогодні вже сиплеться, - сказав лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

Дехто з киян на мирну акцію прийшли з дітьми. Кажуть, їх ніхто не змушував і не платив - бо мають тверді переконання.

“Хочу розвінчати чутки, якими насичує планомірно влада через засоби масової інформації наших співгромадян, на цій акції, напевно, не було проплачених учасників, всі люди приходять за власним бажанням, бо кожен відчуває те напруження, яке створилося в громаді”, - сказала киянка Ірина Деревицька.

“Я хочу, щоб мої діти, у мене їх двоє, мали рівні можливості з іншими, але, якщо так буде продовжуватись, то, сподіваюсь, що не тільки я, а й всі навкруги прийдуть з пляшками напалму, а не з дітьми. Дістало! Я б міг виїхати звідси, є така можливість, але не хочу”, - розповідає киянин Олександр Назарчук.

“У мене 45 років стажу, отримую 950 гривень пенсії, як можна за ці гроші прожити?”, - бідкається пенсіонерка Галина Вікторівна Форостяніна.

На мітингу об'єднана опозиція одноголосно ухвалила резолюцію, серед основних пунктів: звільнення усіх політв’язнів, зокрема Юлії Тимошенко, відставка уряду Азарова, недопущення референдуму, який має продовжити президентські повноваження Віктора Януковича.

Наступне зібрання опозиція планує провести 18 травня у День Європи в Києві.