Загиблі - мешканці Одеси та Одеської області, серед них радник голови облради Валерій Бабков.

“Вчора о 2 годині дня він був у мене в кабінеті, важко про це розповідати. Який бив Валера... Я просто дружив з ним”, - каже голова Одеської облради Микола Пундік.

26-м людям медики надали допомогу і відправили на амбулаторне лікування, ще 9-х- госпіталізували.

“Звичайно ж, є психологічна травма, тому до лікування хворих ми залучили психотерапевтів. Кілька людей потребують оперативного втручання у відстроченому порядку, тобто - травма, яка не загрожує життю, але потребує лікування. Ми це зробимо, коли хворі вийдуть зі стану шоку”, - розповів головний лікар Донецької обласної травматологічної лікарні Володимир Климовицький

Як тільки стан здоров’я потерпілих дозволятиме, вони вирушать додому, в Одесу, людям, які не постраждали, – вже допомогли покинути Донецьк.

“Уряд прийме рішення про виплату допомоги сім'ям загиблих, а також надання всієї необхідної допомоги потерпілим”, - запевнив віце-прем‘єр-міністр України Олександр Вілкул.

В Донецьку працює штаб з ліквідації наслідків аварії.

Проте про причини трагедії можна буде говорити лише після розшифрування чорних скриньок.

“Згідно з попередніми даними, літак зачепив метеовишку висотою 10 м лівим крилом, праве крило зачепило землю, потім зачепила землю права лопатка двигуна, після чого літак перелетів через руліжну доріжку, впав на землю і розколовся”, - доповів прокурор Одеської області Володимир Вишинський.

Загалом же слідство відпрацьовуватиме 4 версії катастрофи: правильність дій екіпажу, правильність дій наземних служб, технічний стан літака та наземних приборів, що забезпечують безпечність польоту.

Командир екіпажу досі перебуває в шоковому стані, він запевняє, що причиною катастрофи стали погодні умови.

“Туман, низька хмарність. Туман – сильний, абсолютно погано було видно. Взагалі нічого не було видно. З двигунами все було нормально”, - каже командир повітряного судна Сергій Мелашенко.

“Згідно з попередніми даними, 5 пасажирів, з тієї чи іншої причини, не били зареєстровані”, - сказав прокурор Донецької області Володимир Вишинський

Літак, який зазнав катастрофи - 73-го року випуску. За попередніми висновками комісії з розслідування причин авіакатастрофи, технічний стан судна був задовільним.

У розпорядженні приватної компанії "Південні авіалінії" - 4 літаки, які здійснювали лише нерегулярні рейси. Екіпаж мав усі необхідні документи на здійснення польотів. Проте до з’ясування причин падіння літака авіакомпанію позбавили права на польоти.