Геращенко згодом зазначила, що з рук депутата-забіяки її вирвали міжнародні спостерігачі. Народний депутат вимагає публічних вибачень від свого колеги. Також вона має наміри передати до посольств країн Євросоюзу відео інциденту на виборчій дільниці.

“До мене чоловік вперше в житті застосував фізичну силу. Депутат Мельник спочатку хапав мене за руки і казав: “Так! Пішли звідси”. Я йому сказала: “Я вас прошу, не чіпайте мене”. Потім він просто підняв і намагався винести з дільниці. Подібна поведінка політика ніяким іншим словом, аніж хамство, вона не називається”, – сказала народний депутат України Ірина Геращенко.

У Регіонах запевнили, що розберуться з інцидентом і що Мельник готовий вибачитися.

“Він каже, що готовий вибачитися перед своєю колегою, якщо вона вибачиться переді мною за публічну образу. Я не знаю, чи це все відповідає дійсності. В мене було дуже мало часу, щоби з’ясувати це питання. Але одне я можу сказати, що Мельник готовий вибачитися як чоловік”, – заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

Від імені Верховної Ради за поведінку чоловіків-депутатів вибачився Володимир Литвин. Також він доручив розібратися із "хамовитим регіоналом". Відповідне доручення отримав регламентний комітет.

“Ми, очевидно, повинні закликати до тями, до порядку, до елементарної порядності, незалежно від того, хто з якої політичної сили”, – переконаний Голова Верховної Ради України Володимир Литвин.

Сам Мельник визнав свою поведінку некоректною. Але зазначив, що Геращенко обізвала його хамом. За повідомленням прес-служби Партії регіонів, депутат готовий зустрітися зі своєю колегою, аби вирішити конфлікт.

“Звичайно, я був неправий, що не зовсім коректно повівся з жінкою. Але і сама Ірина Геращенко також неправа, тому що відмовилася виконувати рішення дільничної комісії залишити зал і не заважати роботі дільничної комісії”, – каже народний депутат Петро Мельник.

На думку експертів, на прикладі місцевих перегонів можна прогнозувати, за яким сценарієм проходитимуть вибори до парламенту.

“Це такий інцидент, але він поки що на межі брутальності і більш м'якого витіснення опозиції з дільниць. А ось в масштабах виборів до парламенту в певних регіонах можуть бути такі брутальні сцени. Я б так сказав, брутальні і батальні сцени”, – вважає політичний експерт Вадим Карасьов.

Нагадаємо, новим мером міста Обухів став регіонал Олександр Левченко.