На суді Павліченко-старший заперечив, що він та син убили суддю Зубкова. За його словами, в них не було ані мотиву для злочину, ані можливості його здійснити.

Крім того, Дмитро Павліченко нагадує - раніше всі допитані свідки не впізнали ні його, ні сина.

На його переконання, - правоохоронці сфальсифікували обвинувачення і, зокрема, речові докази.

Спочатку, Ваша честь, мені казали, що в мене - пластикові кулі, потім у мене знайшли патрони, потім вже кульки, потім ще якісь речі. Але, в підсумку, коли ми попросили надати їх, нам просто відмовили. І це при тому, що мені висувають звинувачення, але не показують ніяких речових доказів. Як таке може бути?, - казав засуджений за вбивство судді Зубкова Дмитро Павліченко.

Суду Дмитро Павліченко давав пояснення, а от на всі запитання прокурорів відповідав однією фразою: "Свободу Павліченкам, фальсифікаторів - за ґрати".

Водночас у прокуратурі вважають - у них достатньо доказів вини засуджених. Наприклад, Дмитро Павліченко давав суперечливі пояснення, звідки у нього порізи на руці, - кажуть слідчі.

"В ході судового розгляду справи на запитання, які надавалися представниками обвинувачення, підсудний Правліченко не зміг пояснити розбіжності між обставинами вчинення йому тілесних ушкоджень, які у нього виявлені, з тими обставинами, які він надавав під час досудового слідства", - каже представник державного обвинувачення Наталія Сьома.

Ці порізи, на переконання прокурорів, Павліченко міг отримати під час скоєння злочину. Сам він стверджує, що це - наслідок силових дій міліції.

Нагадаємо, суддю Шевченківського райсуду Києва Зубкова було вбито у березні 2011 року. Міліція затримала Дмитра та Сергія Павліченків - вони, на думку слідства, помстились судді за його рішення виселити сім'ю з власного житла. Кілька місяців тому суд визнав Павліченків винними у вбивстві і засудив батька до довічного ув'язнення, а сина - до 13 років позбавлення волі.

Громадські активісти разом із футбольними фанатами неодноразово проводили масштабні акції на підтримку Павліченків.

На переконання захисників цієї родини, слідство не взяло до уваги інші резонансі справи, які вів суддя Зубков, зокрема щодо скандальних забудов у центрі Києва.

Наступне судове засідання у справі відбудеться 31 січня.