Тимошенко виходити на відеозв’язок не хоче

Держобвинувачення, натомість, запропонувало колишній главі уряду письмово висловити свою позицію щодо участі у засіданнях в режимі відеоконференції. Розгляд цього клопотання суд поки відклав.

Сама екс-прем’єр виходити на відеозв’язок не хоче. Таку заяву від імені колишньої глави уряду оприлюднив її захисник Сергій Власенко. На думку Тимошенко, відеоконференція завадить їй конфіденційно спілкуватись із захисниками.

“Як ми зможемо надавати їй правову допомогу, якщо вона по той бік голубого екрану? Це буде нагадувати якийсь блакитний вогник, а не судове засідання. Апаратура для відеоконференції у ЦКЛ "Укрзалізниці" вже стоїть і суду не потрібно 14 днів ні на що”, – сказав захисник Тимошенко Сергій Власенко.

“Вони готові порушувати будь-що – і сьогоднішнє засідання це довело, що вони готові йти далі, для того, щоб тримати Юлію Володимирівну у в’язниці і ізолювати її повністю від українського народу і політичного процесу”, – каже голова фракції "БЮТ-Батьківщина" Андрій Кожем'якін.

Екс-прем'єра можуть заарештувати повторно

Захист не виключає, що суд планує заарештувати Тимошенко на наступному засіданні – за два дні до розгляду касації у газовій справі. Сторона обвинувачення, натомість, стверджує, що прохання про відеоконференцію нормам закону не суперечить.

“Це нагнітання ситуації, ця норма достатньо нова і тому, ще не так поширено застосовується. Проблем не буде, якщо суд прийме рішення про проведення відеоконференеції, і захисники можуть бути присутніми як в залі судового засідання, так і поряд з підсудною”, – каже держобвинувач Вікторія Калита.

Біля будівлі суду зібрались більше двох тисяч людей – як прихильників, так і противників Тимошенко. У натовпі виникла сутичка: “білосердечні” спробували встановити звукоапаратуру. На це відреагували молоді люди спортивної статури, які накинулись на симпатиків колишнього прем’єра.

Міліціонери у штовханину вирішили не втручатись. Пізніше на сайті Головного управління МВС у Харківській області з’явилась інформація про невідому особу, яка підпалила петарду і кинула поміж демонстрантів. Проте із заявами до правоохоронних органів ніхто не звертався.